Bowling

Muzica, distractie, pantofi speciali si multa veselie sunt doar cateva dintre ingredientele unei seri petrecute pe pista de bowling.

Nu ai nevoie de echipament special si nici de o pregatire ca pentru un maraton. Tot ce iti trebuie este un gram de noroc si popicele vor cadea ca secerate. Te asteptam impreuna cu prietenii la 6 linii complet automate pentru a descoperi unul din cele mai distractive sporturi.

IMAGINI

TARIFE / ORA

LUNI – JOI
12:00-18:00 55 lei
18:00-24:00 71.5 lei
24:00-03:00 55 lei
VINERI-DUMINICA
10:00-18:00 66 lei
18:00-24:00 77 lei
24:00-04:00 66 lei

REGULI DE JOC

ALEGEREA BILEI DE BOWLING

Înainte de a juca trebuie să vă alegeţi o bila de greutate corectă. Bilele de bowling cântaresc de obicei între 9 şi 16 lb.(pentru a afla greutatea în kg., înmulţiţi numărul de pe bilă cu 0,45).

Ridicaţi o bilă şi, folosindu-vă ambele mâini, una peste cealaltă, tineţi bila în faţa dvs. Tineţi încheieturile degetelor bine strânse şi bratele paralel cu podeaua. Dacă puteţi ţine astfel bila timp de 5 secunde fără ca mâinile să vă tremure, atunci ea este destul de uşoară ca să o puteţi controla. Daca nu, alegeţi o bilă mai uşoară.

Încercaţi să găsiţi o bilă care să se potrivească degetelor dvs. Marginile găurii bilei ar trebui să fie atinse de ambele părţi ale degetului mare, şi în acelaşi timp, ar trebui să vă puteţi mişca degetele lejer în gaură. Tinându-vă degetul mare în gaură, introduceţi-vă degetul mijlociu şi inelarul în celelalte 2 găuri. Găurile ar trebui să fie destul de încăpătoare, astfel încât să permită introducerea degetelor până la a doua încheietură fară să forţaţi.

POZITIA

Tineţi bila pe aceeaşi linie cu umărul drept.
Umărul trebuie să fie pe o linie imaginară ce uneşte zona ţintă (locul în care doriţi ca bila să lovească pista) şi popicele.
Încheietura mâinii cu care aruncaţi trebuie ţinută lângă şold.
Lăsaţi greutatea corpului pe piciorul opus mâinii cu care aruncaţi bila.

DISTANTA FATĂ DE LINIA DE FOUL

Este vorba despre distanţa pe care o aveţi faţă de linia de foul în momentul în care vă pregătiţi pentru aruncare. Dacă staţi prea departe paşii dvs. vor fi probabil prea mari iar balansarea şi aruncarea vor fi grăbite. Dacă staţi prea aproape, ultimii 2 paşi vor fi prea scurţi şi veţi pierde astfel din acurateţea aruncării. Odată ce v-aţi determinat poziţia potrivită nu ar trebui să o mai schimbaţi. Aruncarea constantă e un factor cheie şi ar trebui să devină o a doua dvs. natură. Aşa că … exersaţi!

Întorceţi-vă cu spatele la popice şi poziţionaţi-vă la o distanţă de aproximativ 5 cm. de linia de foul. Simulaţi o aruncare începând cu pasii, apoi încheind-o cu o îndoire a genunchiului şi o balansare a braţului. Observaţi poziţia vârfului piciorului din faţă. Acesta este locul unde ar trebui să se afle calcâiele dvs. când vă pregătiţi de aruncare.

Stabiliţi traiectoria bilei folosind marcajele ajutătoare ale pistei. Verificaţi alinierea umărului şi a bilei cu traiectoria dorită.

PASUL 1: Impingerea

Împingeţi bila în faţă fără să exageraţi. După aceea avansaţi piciorul drept. (Piciorul stâng dacă aruncaţi cu mâna stângă). Viteza bilei poate fi schimbată în funcţie de înălţimea la care ridicaţi bila şi de balansarea în spate. Puteţi micşora viteza printr-o împingere mai uşoară şi reducând înalţimea balansării în spate. Acest lucru vă va ajuta să controlaţi mai uşor bila.

PASUL 2: Balansarea in jos

Greutatea bilei va cauza întinderea mâinii drepte (stângi dacă aruncaţi cu stânga) în timp ce braţul stâng se întinde pentru contrabalansare. În timpul pendulării mişcaţi-vă piciorul stâng în faţă (dreptul în cazul în care sunteţi stângaci). Menţineţi-vă linia umerilor orizontală pe parcursul mişcării.

PASUL 3: Balansarea in spate

Nu forţaţi mişcarea. Inerţia bilei va determina înălţimea balansării în spate.

PASUL 4: Aruncarea

Permiteţi bilei să se balanseze natural, fără vreun efort în plus. Forţând bila înapoi, ridicând-o mai sus decât e necesar sau aducând-o mai în faţă veţi pierde din consistenţa mişcării. Menţineţi-vă braţul drept şi aliniat cu o linie imaginara care uneşte umerii, zona ţintă şi popicele.

PASUL 5: Conducerea

Urmăriţi traiectoria bilei în aşa fel încât să fie pe aceeaşi linie cu zona ţintă. La sfârşitul mişcării încheietura mâinii trebuie să fie deasupra nivelului umărului. Mişcarea trebuie să fie consistentă ca viteza şi înalţime, astfel încât fiecare aruncare să fie la fel.

Comentarii

comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>